om Ulrikke Falch

Ulrikke Falch ble kjent gjennom rollen som Vilde Lien i NRK-serien SKAM. Etter gjennombruddet som skuespiller har hun etablert seg som en ung, uredd og ærlig samfunnsdebattant, Med et stort publikum i sosiale medier fremmer hun tema som feminisme, kroppspositivisme og psykisk helse. 

Ulrikke har skrevet flere kronikker i aviser, deltatt i debattprogrammer og også ledet sitt eget TV-program på NRK i 2019, "F-ordet". I 2018 debuterte hun som forfatter i samarbeid med Sofie Frøysaa med boken "Jenteloven. Feministisk førstehjelp". Her forteller de to forfatterne åpent om erfaringer med psykisk helse, seksuell trakassering, depresjon og spiseforstyrrelser. Målet med boken er å gi unge jenter verktøy til å håndtere vanskelige situasjoner.


I 2018 ble Ulrikke nominert til Årets Influenser under Vixen Blog Awards, men prisen ble ikke utdelt. Ulrikke trakk seg på grunnlag av at hun mente at flere av de nominerte fremmet et usunt kroppssyn. Hun stiller seg kritisk til hvordan bloggere og kvinner med stor påvirkningkraft fremstiller kroppene sine, og hvilke konsekvenser det kan få for ungdom. Uttalelsen hennes var med på å skape en debatt rundt influensere og deres rolle i samfunnet.

Meritter

I august 2018 gav Ulrikke Falch og medforfatter Sofie Frøysaa ut boken «Jenteloven».


I 2019 var Ulrikke aktuell med NRK-serien «F-ordet», hvor hun undersøkte stigma knyttet til det å kalle seg feminist, og hvordan kjente påstander om kjønn og kjønnsroller påvirker hvilke forventninger unge møtes med – og hvilke valg de ender opp med å ta.

kontakt og booking

Her kan du raskt og enkelt sende en forespørsel på et foredrag med Ulrikke Falch - selvfølgelig helt uten forpliktelser. Du får lynrask tilbakemelding om pris, dato og annet.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.